Utilitatea certificatului energetic

Incepand cu anul 2013, legislatia impune obtinerea unui certificat energetic inainte ca o locuinta sa fie vanduta sau inchiriata. Certificatul energetic reprezinta un act care este necesar tranzactiilor imobiliare si care atesta clasa de eficienta energetica a locuintei tinand cont de toate aparatele electrocasnice si nu numai.

Cea mai buna valoare care se poate obtine in cazul unui imobil din punct de vedere energetic este reprezentata de litera A, iar cea mai slaba valoare este reprezentata de litera G.

Cum se obtine un certificat energetic si in ce conditii?

In primul rand, pentru a obtine un certificat energetic este important ca oamenii sa apeleze la o firma specializata in acest sens sau la o persoana fizica autorizata care rezolva problema in mai putin de 48 de ore.

De asemenea, este important ca oamenii sa aiba in vedere si parametrii in jurul carora este constituit acel act, certificatul energetic si anume: orientarea cardinala a peretilor exteriori, amplasarea aparatamentului in cladire, tamplaria exterioara, sursa de alimentare cu caldura, izolatia termica, existenta sistemului de ventilare si climatizare, iiluminat, prepararea apei calde pentru consum menajer, iar lista poate continua.

Certificatul energetic este foarte important in vanzarea sau inchirierea unei locuinte, fiindca fara el decizia de vanzare-cumparare, actul in sine, poate fi contestat.

Certificatul energetic este obligatoriu, are un pret accesibil in general, poate fi obtinut intr-un timp foarte scurt si reprezinta mai mult decat o carte de vizita, s-ar putea spune o carte de identitate a unei locuinte, pe baza careia aceasta poate fi `instrainata` unor terte persoane pe o perioada de timp determinata sau nedeterminata.

In concluzie, certificatul energetic este unul din cele mai importante documente din domeniul imobiliar, cu o valabilitate de peste 10 ani fara de care nicio tranzactie nu poate fi efectuata.

Related Posts

Lasă un răspuns

© 2022 Skreach Blog - WordPress Theme by WPEnjoy