Atracțiile turistice principale din Roma

Capitala Italiei, Roma, nu este un simplu oras pe care turistii il bifeaza pe lista destinatiilor de vis in care si-au petrecut concediul sau poate doar un city break. Este un oras ce merita descoperit, oferind un spectacol istoric si natural impresionant.

Romanii pot gasi foarte usor si ieftin un bilet de avion catre Roma dar si transport catre oras. Zborul nu dureaza mai mult de cateva ore si, daca este rezervata din timp si camera de hotel, cu siguranta turistii nu mai au nicio grija.

Preturile unei camere la hotel sunt acceptabile insa, in centru acestea explodeaza. Roma dispune de aeroportul Ciampino si Fiumicino, la iesirea carora exista ghisee de unde turistii isi pot cumpara bilete catre autobuzele care duc catre oras. Un bilet de autobuz nu costa mult si turistii ajung in oras in mai putin de o ora.

Care sunt principalele atractii turistice ce pot fi vizitate la Roma, inainte de orele de cazare? Turistii care ajung mai devreme de ora de cazare, mai ales daca iau un avion de noapte si nu au bagaje prea mari sau prea grele, se pot incumeta sa viziteze spre exemplu Muzeul Vaticanului, la care insa vor sta la o coada foarte mare insa merita asteptarea.

In muzeu se pot admira opere de arta din colectia impresionanta a Bisericii Catolice, inclusiv artefacte, picturi, harti, inscriptii sau tapiterii. De asemenea, se poate admira de la exterior si Bazilica Sf. Petru, se poate face o vizita la Colosseum unde turistii pot ajunge chiar si cu metroul. Cei mai curajosi turisti viziteaza Columna lui Traian, unul din cele mai frumoase obiective din Roma.

Pe toata durata sederii, dupa cazare si dupa ce iau pranzul sau cina in unele din cele mai apreciate restaurante, turistii sunt invitati sa viziteze Forumul Roman, Fantana cu bani, Panteonul sau templul tuturor zeilor, castelul Sant’Angelo, Piata Spaniei unde Treptele Spaniole ii vor surprinde in mod placut si chiar si Piata Poporului.

In concluzie, Roma este un oras care isi merita reputatia si la finalul vizitei, turistii se pot indrepta catre centrele comerciale, catre o ultima tura in Piata Sf. Pietro, pot arunca o ultima moneda pentru noroc in Fontana di Trevi si isi vor propune ca se intorc in Roma negresit cu urmatoarea ocazie.

Related Posts

Lasă un răspuns

© 2022 Skreach Blog - WordPress Theme by WPEnjoy